Vej din Grand Vitara Van ned og spar op til 6.680 kroner hvert år

Hvis du bruger din Grand Vitara Van på gule- eller papegøjeplader privat, og den er indregistreret første gang mellem den 2. juni 1998 og den 24. april 2007, er der en god chance for, at du kan spare mere end 6.000 kroner hvert år. Udover at vægtafgiften er dyr, er tillægsafgiften for privat anvendelse nu oppe på kr. 5.920 (2015). I alt bliver det nemt til mere end 10.000 kroner i årlige afgifter for at køre rundt i bilen.

Ved at nedveje bilen til en totalvægt på 2.000 kg får du både glæde af en lavere vægtafgift og en meget lavere tillægsafgift. Er din Grand Vitara Van med benzinmotor, er besparelsen på kr. 6.410, og er den med dieselmotor, kan du spare 6.680 kroner hvert år fremover. Benyttes bilen til kombineret privat- og erhversmæssig brug, er besparelsen på ca. 4.000 pr. år.

Bortset fra XL-7 diesel modellen er det næsten alle Grand Vitara modeller, solgt i den nævnte periode, der kan vejes ned. Og da nedvejningen er rent administrativ, har den ingen indflydelse på bilens anhængerkapacitet. 

Sådan gør du!

En typisk nedvejning kræver, at bilen skal fremvises til syn, og at du møder op på motorkontoret med de rigtige informationer og papirer. Resten er tid og papirarbejde, der bl.a. består i, at SKAT skal vurdere bilens handelspris og ud fra denne beregne en ny registreringsafgift.

Hvis bilen vurderes til f.eks. 30.000 kr., vil omregistreringen koste ca. 3.500 kr i engangsafgift. Denne investering er dermed tjent hjem på kun godt 6 måneder i sparede afgifter. Vurderes bilen til 50.000 kr., vil omregistreringen koste i nærheden af 6.500, og her er der så overskud i regnestykket efter det første år på nye afgifter.

Papirarbejdet kan du selv udføre, eller du kan overlade det til firmaet Nedvejning.dk, som for et gebyr på 875 kr. giver vejledning, tager sig af sagsbehandlingen overfor SKAT og sørger for en hurtig ekspeditionstid (1-2 efter indbetaling af afgiften). Det er der faktisk mere end 12.000 bilejere, der nu har fået glæde af.

Læs mere om mulighederne for nedvejning af din bil her!

Vi benytter cookies.

Hvis du klikker videre på suzuki.dk, accepterer du automatisk brugen af cookies. Læs mere.
OK