SUV BILER ER SUZUKIS HJEMMEBANE

Med udviklingen af modeller som Jimny, Ignis, SX4 og Grand Vitara er Suzuki en af pionererne bag og skaberne af både SUV- og crossoverklassen. Inden SUV begrebet overhovedet fandtes, udviklede vi i 1968 verdens første 4-hjulstrækker til fritidsbrug. Og i dag tegnes programmet af den helt nye rendyrkede offroader Jimny, mini-SUVen Ignis, den ikoniske Vitara og den større S-Cross. Så måske vi burde hedde SUV-Suki...

HVAD ER EN SUV?
Begreberne SUV, Crossover og 4X4 bruges lidt i flæng om de forskellige biltyper, men her får du en god og kort forklaring:

  • En SUV er en forkortelse af det engelske Sport Utility Vehicle. Oprindeligt blev det brugt om biler, der kombinerede egenskaberne fra en stor og tung offroader, med egenskaberne fra en stationcar. Den er solidt bygget, ligner en moderne offroader og hvis man vil bryste sig af at være en ægte SUV, har den også mulighed for 4-hjulstræk. Suzuki Vitara skabte SUV klassen tilbage i 1988.
  • En Crossover kan bedst forklares som en bil, der er en "krydsning" mellem en SUVer og en almindelig personbil. En crossover er typisk bygget på en almindelig personbils platform, designet er mere afrundet og frihøjden lidt højere end en personbil. Suzuki S-Cross er et rigtigt godt eksempel. 

  • 4X4/4WD er betegnelsen for en offroader. Altså en bil der primært er bygget til at kunne klare sig i uvejsomt terræn. Det er her de første og lettere SUV biler kom fra. Den nye Jimny er rigtig godt eksempel på en 4x4 bil - den er bare lille og meget charmerende. 

Suzuki SUV Biler 2019

HVORFOR VÆLGE EN SUV?
SUV og crossover bilerne går sin sejrsgang over hele Europa, og i Danmark er andelen snart 25% af det totale bilsalg. Det skyldes især, at man her kombinerer det bedste fra forskellige biltyper og derfor får en bil, der:

  • Både har udstråling og besidder mange praktiske kvaliteter.
  • Har en højere siddehøjde og derfor behagelige ind- og udstigningsforhold.
  • Har en god frihøjde så den kan køre i ujævnt terræn.
  • Giver et bedre overblik over trafikken.
  • Og med mulighed for tilvalg af 4-hjulstræk hos Suzuki får du også større fremkommelighed.


50AAR Med SUV 250Px 

Offroadere og SUV'er har været Suzuki-territorium gennem et halvt århundrede.
Se mere om den imponerende SUV historie her

Suzuki Ignis

Markedets første mini-SUV
Suzuki Ignis er den første SUV i mini-klassen, så nu kan du få den populære biltype i et helt nyt prisleje. Den er unik ved at være den første bil, der er bygget helt fra bunden som en mini-SUV. Og i den nye 2020 model er Suzukis hybrid-teknik standard i alle versioner. Både med manuelt gear, med CV-gear og med AllGrip 4WD.

Ignis er kun 3,7 meter lang, men med en højde og frihøjde som en Vitara har den sin helt egen og markante udstråling. Og da den er udviklet på Suzukis nye tekniske platform, er der faktisk overraskende god plads inden døre og i bagagerummet. Du får også SUV’ens høje og behagelige siddeposition, gode udsyn samt nemme ind- og udgangsforhold.

Under motorhjelmen ligger 1,2 Dualjet-motoren med 83 hk, og benzinforbruget ved blandet kørsel er op til flotte 19,6 km/l (ny restriktiv WLTP-norm), mens energiklassen er A+ med en halvårlig ejerafgift på kun 500 kr. 

Ignis Hybrid koster fra 139.990 kr. i Club udgave, og her får du både LED-forlygter, Bluetooth, fjernbetjent centrallås, el-ruder for, el-spejle og tågelygter. I Active AEB-modellen får du endvidere automatisk nødbremse, multimediesystem med DAB+ radio, bakkamera, Apple CarPlay, alu-fælge, el-spejle med varme, tagræling, længdejusterbart bagsæde og sædevarme foran. I topmodellen Adventure får du yderligere fx nøglefri betjening, klimaanlæg og navigaton.


Suzuki Ignis Adventure Instrumentbord 3

Suzuki Vitara

Mere SUV end nogensinde
Med sit markante SUV design står den nyeste udgave af Suzuki Vitara klar med et seriøst skud selvtillid til hverdagen. Her er både stil og temperament og valg mellem to friske turbomotorer.

Vitara står som en skarpsleben og kompakt SUV med stor attitude og udstråling. Du sidder højt og godt i den rummelige kabine, og bagagerummet er stort nok til at opfylde de flestes behov. Den fås med valg mellem Suzukis 2 Boosterjet turbomotorer med enten 112 eller 140 HK og i tre veludstyrede udstyrsvarianter. Og nu kan du endda også få Vitara i 1.4 Hybridmodeller, der kører hele 17,5 km/l ved blandet kørsel (WLTP-norm).

Selv i den billigste version til 197.990 kroner er udstyr som aircondition, el-ruder for, fjernbetjent centrallås og cd-radio med ratbetjent Bluetooth standard. Næste udstyrstrin - Active - byder desuden på multimedieanlæg med 7” farveskærm, bakkamera, 17” alufælge, fartpilot og fuldautomatisk aircondition. Og i Adventure versionen får du blandt meget andet også panorama soltag, nøglefri betjening, LED nærlys, indtræk i læder/ruskindsstof, automatisk nødbremse, skiltegenkendelse, aktiv fartpilot og navigation. Suzukis AllGrip 4WD system fås fra Active niveau og til en merpris på kun 25.000. Så kan du også tage din Vitara helt ud i terrænet. Og merprisen for at gå fra 112 til 140 HK Boosterjet motoren er på kun 15.000 kroner.


Suzuki Vitara Udstyr

Suzuki S-Cross

En skarp famile crossover
Det behøver ikke koste en kvart million, hvis du vil have en af de smarte, rummelige og praktiske crossover biler. Du kan nemlig få en Suzuki S-Cross til familievenlige priser fra under 200.000 kroner.

Suzuki S-Cross er en stor crossover, hvor det bedste fra en stationcar og en SUV mødes i en og samme bil. Her er både et godt udsyn, en god siddehøjde og en god rummelighed i kabine og bagagerum, så den kan klare de fleste af familiens opgaver. Under motorhjelmen ligger Suzukis nye Boosterjet turbomotor i 112 eller 140 HK udgave, og nu kan du også få den i 1.4 Hybridmodel der kører hele 17,9 km/l ved blandet kørsel (WLTP-norm).

 

S Cross Hero 0027 450Px

S-Cross koster fra 199.990 kroner i Comfort udgave, og her omfatter udstyrslisten fx 7 airbags, aircondition, el-ruder for og bag, ratbetjent cd-radio med Bluetooth, fartpilot samt fjernbetjent centrallås. Og allerede fra mellemste udstyrsniveau - Active - får du også LED forlygter, alufælge, multimediecenter med farveskærm og bakkamera, klimaanlæg, nøglefri start samt læderrat. Topmodellen Exclusive byder endvidere på automatisk nødbremse, aktiv fartpilot, navigation og parkeringssensor for og bag. Suzukis alsidige 4WD system Allgrip fås til S-Cross Active til en merpris på kun 33.000 kroner.

Suzuki Jimny

En rendyrket offroader
Den helt nye Jimny er en lille rendyrket offroader, der med sine kompakte dimensioner, robuste konstruktion og avancerede 4WD system er bygget til at kunne holde til og klare de sværeste udfordringer ude i terrænet. Forhåndsinteressen for Jimny var helt overvældende. Det kan vi godt forstå, når man ser den stå der og se så charmerende ud. Prisen starter ved 234.990 kroner for Active modellen inkl. Allgrip 4WD med reduktionsgear og masser af sikkerheds- og komfortudstyr.

SUZUKI ALLGRIP 4WD
En ægte SUV skal selvfølgelig kunne fås med 4-hjulstræk. Og det kan både Suzuki Ignis, Vitara, S-Cross og Jimny. Den billigste Ignis med 4WD koster fra 179.990 kroner, en Vitara inkl. 4WD fås fra 247.990 kroner, mens den nye Suzuki Jimny som standard er udstyret med 4WD til priser fra 234.990 kroner.

Se mere om Suzukis 4WD system AllGrip her

 

Suzuki Allgrip Select Kontakt

Suzuki Vitara Allgrip

Book prøvetur

Her kan du bestille en prøvetur i den Suzuki SUV, der tiltaler dig mest. Så står den klar, når det passer dig. 

Book her

Find forhandler

Her kan du finde den nærmeste Suzuki forhandler, når du vil ud og kigge nærmere på en Suzuki SUV.

Find forhandler

Vi benytter cookies.

Hvis du klikker videre på suzuki.dk, accepterer du automatisk brugen af cookies. Læs mere.
OK