Suzuki koncernens japanske hovedsæde, Suzuki Motor Corporation, er beliggende i byen Hamamatsu syd for Tokyo. Herfra styres Suzuki’s verdensomspændende aktiviteter, som blandt andet omfatter produktion af biler, motorcykler, bådmotorer, typehuse og el-drevne rullestole. Alt i alt beskæftiger koncernen mere end 50.000 medarbejdere.

Selskabet blev grundlagt i 1909 af Michio Suzuki. I 1955 rullede den første bil af samlebåndet og i 1970 den første 4-hjulstrækker. Siden da er der sket utroligt meget. Suzuki er i dag verdens største producent af mindre biler og har derfor opnået en ekspertise, som mange andre bilfabrikker misunder dem. Blandt andet har Suzuki leveret biler til General Motors, Fiat, Nissan og Mazda.

02 Suzuki Heritage Center 440Px

Med det helt nye modelprogram, der blev præsenteret i 2005 med den nye Swift og Grand Vitara, efterfulgt af SX4 i 2006 og Splash i 2008 indledte Suzuki en ny æra. Senest har Suzuki med succes introduceret Celerio, S-Cross, den nye Vitara model, familiebilen Baleno og markedets første mini-SUV Ignis.

50 millioner biler
Idag sælges Suzuki bilerne i mere end 180 lande, bilproduktionen er på mere end 3 millioner om året og foregår på 12 fabrikker i 11 lande. Suzuki er således i top-10 blandt verdens bilproducenter, og den samlede bilproduktion har siden starten rundet mere end 50 millioner. I Europa har Suzukifabrikken i Ungarn siden 2004 undergået en større forvandling, og her produceres nu S-Cross og Vitara modellerne.

Her kan du komme videre til Suzuki fabrikkens internationale hjemmeside.

Vi benytter cookies.

Hvis du klikker videre på suzuki.dk, accepterer du automatisk brugen af cookies. Læs mere.
OK