Euro NCAP sikkerhedstesten er fra 2015 igen blevet skærpet. Der er blandt andet indført nye test af bilens kollisionssikkerhed, ligesom kravene for at opnå de eftertragtede 5 stjerner er blevet hævet.

Alligevel formår den testede Vitara, at hive de 5 stjerner hjem. Det sker blandt andet, fordi den får den hidtil højeste pointhøst for voksenbeskyttelse, hvor bilens sikkerhedsbur og airbags formår at beskytte fører og passagerer så godt, at det udløser maksimumpoint i testen af en frontal- og sidekollision. Også i den nye fuld-bredde frontalkollision klarer den sig rigtig flot. Og nakkestøtterne for og bag vurderes til at beskytte godt mod piskesmæld. Alt i alt er Vitara derfor et sikkert sted at opholde sig i tilfælde af en kollision.

Også børnebeskyttelsen og fodgængervenligheden er på 5-stjerne niveau i testen. Og mht. sikkerhedsudstyr, hvor der gives point for fx ESP system, fartpilot med hastighedsbegrænser, selealarmer og automatisk nødbremse får den testede Vitara også point nok til 5 stjerner. Testen er udført på en model med automatisk nødbremse, så point for sikkerhedsudstyr og de 5 stjerner gælder modeller med dette udstyr. I Danmark er det alle Exclusive modeller samt Active med AllGrip 4WD system. De øvrige modeller mangler godt nok den automatiske nødbremse, men kollisionssikkerheden, børnebeskyttelsen og fodgængervenligheden er på præcis samme høje niveau, som den model der fik 5 stjerner i Euro NCAP testen.

Du kan se selve testen ved at klikke på NCAP logoen nedenfor.

 

Euro NCAP 5Star 2015 Black Pos

Vi benytter cookies.

Hvis du klikker videre på suzuki.dk, accepterer du automatisk brugen af cookies. Læs mere.
OK